marți, 1 martie 2011

Hachiko - povestea unui câine

Hachiko Monogatari în anul morţii 1935
A murit în data de 8 martie, în vârstă de 11 ani.
Variantă originala Hachiko Monogatari, producție japoneză în 1987, si Hachiko a dog story, producție americană în 2009, reprezintă ecranizarea unei întâmplări adevărate ... povestea unui prieten adevărat. Acest prieten este un câine de rasa Akita. Relația dintre stapân și amic devine atât de intimă încât chiar și după moartea stăpânului, acesta continuă să îl mai intâmpline în gară, la auzului vreunui tren cu speranța că într-o zi va apărea, dar nu mai apare niciodata!
O poveste tristă, dar care reflectă adevarata relatie de prietenie!
Dacă ”prietenia”  dintre un caine și un om a ajuns la asemenea ”trăire”, imaginați-vă cum ar trebui sa fie traită prietenia dintre oameni!? Dacă un câine a ajuns la asemenea speranță și sacrificiu, până unde trebuie să meargă un prieten adevărat? Răspunsul la aceasta îl dă Sf. Ioan Gura de Aur zicând ”prietenul adevărat atât trebuie să iubească încât și sufletul să și-l pună pentru prietenul său”!
Oare câți dintre noi ne punem sufletele pentru prieteni?! Oare câți dintre noi suferim cu dânșii împresurările și necazurile?! Oare câți mai suntem prieteni în adevăratul sens al cuvântului?! Acestea sunt întrebări la care trebuie cu sinceritate să ne răpundem... și dacă cumva vom pica testul... să remediem în vreun fel minusurile  vieții și simțirii noastre!
Fraților cu caldură va recomand vizionarea ambelor producții sau macar a uneia dintre ele ... și nu doar sa le admirăm ci să punem în inima noastră începutul simțirii adevăratei prietenii: o prietenie jertfelnică, fără ascunzișuri și fără intrigi... o prietenie ca la carte, una întru Domnul nostru Iisus Hristos!
Sper să vă placă filmul!
Japonezii ţinând mult la sentimentul de devotament şi iubire, 
i-au turnat o statuie din bronz căţelului devotat, spre a-şi aminti, 
generaţi după generaţii, pilda demnă de memorat a acestui 
prieten adevărat!
Un comentrariu mai amanunțint asupra producției americane găsiți aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu